Jogerősen pert vesztett a kormánymegbízott jó hírnevét megsértő Márki-Zay Péter

400-400 ezer forintos sérelemdíj megfizetésére kötelezte a Szegedi Ítélőtábla a hódmezővásárhelyi polgármestert és eltiltotta a további jogsértéstől, mivel Márki-Zay Péter megsértette dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és dr. Holubán Csilla járási hivatalvezető jó hírnevét - rja az Index.

A megyei kormányhivatal közleménye szerint Márki-Zay valótlanul állította egy fb-bejegyzésben, hogy a kormánymegbízott és a Szegedi Járási Hivatal vezetője úgy adtak engedélyt olasz szemét behozatalára, hogy tisztában voltak ennek káros következményeivel. ?árki-Zay olyanokat is írt a posztjában, hogy 

„döntésükkel hozzájárultak a vásárhelyi gyermekek mérgezéséhez, ezért a legfőbb ügyész vádat emel ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért”.

Ez nem történt meg, a polgmester viszont pert vesztett. A kormánymegbízott és a járási hivatalvezető a 400-400 ezer forintot adományként felajánlották a hódmezővásárhelyi kórháznak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér