Szél: Az elmaradt rendőri fellépés mutatja, hogy a kormány egyre leplezetlenebbül politizál a rendőrségen keresztül

POLITIKA
2020 május 29., 12:39

Miközben az elmúlt hetekben a Clark Ádám téri tiltakozásokra óriási erővel vonult fel a rendőrség, és büntette akár több százezer forintra is a résztvevőket,

"a tegnapi rasszista tüntetésen nem járt el hasonló szigorral a rendőrség,"

hívta fel a figyelmet Szél Bernadett és Hadházy Ákos közös közleményükben. A független országgyűlési képviselők szerint "tegnap a rendőrség békésen asszisztált ahhoz, hogy egy több száz fős illegális tüntetés résztvevői rasszista szlogeneket skandálva és cigányok ellen indulatokat szítva végigvonulhassanak Budapest utcáin, anélkül, hogy felléptek volna a tüntetők ellen."

"Az elmaradt rendőri fellépés és a rendőrség által alkalmazott kettős mérce is mutatja, hogy a kormány egyre leplezetlenebbül politizál a rendőrségen keresztül,"

írják. Az ügyben kérdést intéztek Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy hogyan "lehetséges az, hogy a rendszerváltás harmincadik évfordulóján ismét ott tartunk, hogy a rendőrség pártállami logikát és utasításokat követ. Miért nem lépett a rendőrség a gyűlés feloszlatása érdekében és milyen rendőri intézkedések születtek."