Trump: Végeztünk a WHO-val

Az amerikai elnök péntek este bejelentette, hogy az Egyesült Államok megszüntet minden kapcsolatot az Egészségügyi Világszervezettel. Donald Trump közölte:

"Végeztünk a WHO-val, az eddig oda fizetett összegeket más egészségügyi világszervezetekhez irányítjuk."

A döntést azzal indokolta, hogy szerinte Kína nyomására a WHO félrevezette a világot a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Emiatt világjárvány szabadult el, ami nemcsak súlyos gazdasági válságot okozott, hanem százezer amerikai életébe is került.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér