Hét ember halt meg tegnap óta a koronavírusban Magyarországon

A hivatalos tájékoztató oldal szerint újabb 26 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3867 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 

Az új fertőzöttek közül 9 budapesti, 7 Komárom-Esztergom megyei, 5 nógrádi, 3 Pest megyei, 1-1 Heves megyei, illetve Hajdú-Bihar megyei.

Elhunyt újabb 7 krónikus beteg. 

Ezzel 524 főre emelkedett az elhunytak száma, 2142-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1201 főre csökkent. 

Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 49 %-a budapesti. 

414 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, a számuk 30-cal nőtt egy nap alatt. A kórházban ápoltak közül 22-en vannak lélegeztetőgépen.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér