16 óra alatt elzongorázta a 20 órás darabot Igor Levit

Igor Levit élőben sztrímelt, eredetileg húsz órásra tervezett koncertje.Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

16 óra alatt lezongorázta Erik Satie francia zeneszerző Bosszúságok című művét Igor Levit német-orosz zongoraművész. A Bosszúságok valójában két téma variációja, kottája mindössze egy oldal, de a zeneszerző utasítása szerint a két témát 840-szer kell elismételni, előadása így sokkal hosszabb egy átlagos koncertnél.

Maga Levit húsz órásra tervezte az előadást, de végül négy órával hamarabb meglett vele. Az instagramján közvetített előadás során, az utolsó billentyű leütése után összeesett, majd fölállt és visszavonult. Nem sokkal később a Twitteren jelentkezett. "Kész. Elintézve. Boldogság, Hála. Öröm" - írta. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér