Koronavírusos lett az örmény miniszterelnök és a családja

Nikol Pasinján örmény miniszterelnök 2019. február 1-én. Pasinján 2020. június 1-én a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elkapta a koronavírust.Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

"Tünetmentes vagyok" - írta Facebook-oldalán Nikol Pasinján örmény miniszterelnök a pozitív koronavírustesztjéről beszámolva. Tájékoztatása szerint családtagjai is fertőzöttek, ezért karanténba vonulnak.

"Otthonról fogok dolgozni, a miniszterelnöki rezidenciáról" - közölte Pasinján.

Az alig hárommilliós lakosú dél-kaukázusi országban jelenleg 9402 az igazolt fertőzöttek száma és járvány kezdete óta a hivatalos adatok szerint 139 ember halt meg Covid-19 betegségben.

Pasinján pénteki sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy napról napra rosszabbodik Örményországban a koronavírus-járványhelyzet, és bekövetkezhet az olaszországi forgatókönyv. A kormányfő a lakosság fegyelmezetlenségét okolta a járványhelyzet rosszabbodásáért. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér