Új ebolagóc alakult ki a Kongói DK-ban.

Nem sikerül megfékezni az ebolajárványt a Kongói Demokratikus Köztársaságban, ahol most az egészségügyi minisztérium jelentése szerint az ország keleti részén levő járványgóctól több mint ezer kilométernyire, a nyugati Mbandaka városában alakult ki újabb járványgóc.

Ebola-oltás a járvány eredeti gócában, Goma városában 2019 novemberébn.Fotó: PAMELA TULIZO/AFP

"Megerősíthetem, hogy van egy új ebolajárványgócunk Mbandakában. Nagyon gyorsan küldjük oda az oltóanyagot és gyógyszert" - közölte az újságírókkal Eteni Longondo egészségügyi miniszter a fővárosban, Kishasában.

Kongóban 2018 augusztusa óta tart az ebolajárvány, amely ezidáig legalább 2200 ember halálát okozta. A kinshasai vezetés áprilisban már arra készült, hogy kihirdesse a járvány végét, amikor a vírus újra felbukkant. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér