A német kormány június 15-től visszavonja a járvány miatt kiadott össze uniós tagállamra érvényes figyelmeztetését

A német kormány június 15-től visszavonja a koronavírus-járvány miatt az Európai Unió valamennyi tagországára kiadott utazási figyelmeztetését, jelentette be Heiko Maas külügyminiszter szerdán Berlinben. A tájékoztatás szerint az egységes szabályt  országonként összeállított tájékoztatók és javaslatok váltják fel. Maas hozzátette: a figyelmeztetés visszavonásának feltétele, hogy az adott állam ne korlátozza a külföldiek belépését. Azonban az országonkénti javaslatok is tartalmazhatnak figyelmeztetést, így például az Egyesült Királyságba utazástól továbbra is nyomatékosan eltanácsolják a németeket, mert ott két hétre karanténba kell vonulnia mindenkinek, aki belép az ország területére, mondta a német külügyminiszter. 

A jövőben akkor adnak ki utazástól eltanácsoló figyelmeztetést, ha az adott országban meghaladja a 100 ezer lakosonkénti 50-et az utóbbi hét napon regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. A külügyminiszter felhívta a figyelmet, hogy 

az általános figyelmeztetés sem volt "utazási tilalom", úgy a tájékoztatók és javaslatok sora sem jelent "meghívást utazásra".

A németeknek önállóan, felelősen kell dönteniük, és tudniuk kell, hogy a kormány nem indít ismét olyan nagyszabású hazaszállítási műveletet, mint a járvány elején, kora tavasszal, amikor külföldön rekedt németek tömegeit juttatták vissza hazájukba. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér