Jobban megkötik az önkormányzatok kezét

A kormány által benyújtott 2021-es költségvetést megalapozó törvényjavaslat tovább szigorítaná az önkormányzatok gazdálkodását, írja a hvg.hu. Amellett, hogy kikötnék, hogy a helyi iparűzési adóból származó bevételeiket nem költhetik az önkormányzati hivatal dolgozóinak bérére, elveszik a lehetőségét annak, hogy az ingatlanokon elhelyezett reklámhordozókra adót vessenek ki.

Viszont könnyítenék a hitelfelvételüket: jelenleg csak kormányzati engedéllyel adósodhattak el a települések, a jövőben ilyenre nem lesz szükség 1 milliárd forintos értékhatárig. Igaz, miniszteri vétó megtilthatja a hitelszerződés megkötését. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér