Kinyitották Olaszországot

L' Aquila, Olaszország, nyitvaFotó: Lorenzo Di Cola/NurPhoto via AFP

Ahogy azt vasárnap már előre jelezték, szerdán Olaszországban újraindították a tartományok közötti forgalmat, és megnyitották az ország határait az uniós állampolgárok előtt, így már hatósági karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni az országba. Ezzel, a februárban illetve márciusban bevezetett korlátozások bevezetése óta ismét teljesen szabaddá vált az országon belüli mozgás.  

Szerdán a forgalmasabb autósztrádákon már régi időket idéző forgalom volt, megnyíltak a pályaudvarok, és ismét járnak a kompok Szicília és az olasz csizma között. Az állampolgárokat nem tesztelik a tartományi határokon sem, de elővigyázatosságot kérnek a hatóságok azért mindenkitől. 

A reptereken, a vasúti csomópontokon és a kikötőkben nem szűnik meg minden kontroll: mérik az utasok hőmérsékletét, és ha bárhol gócpontot érzékelnek, elszigetelik az adott közeget vagy területet. Így például 

a Termini római központi pályaudvaron és a Fiumucinói repülőtéren külön személyzetet alkalmaznak a vonatokkal illetve repülővel érkezők testhőmérséklet mérésére. Újranyílt a szardíniai és hamarosan ismét bekapcsolódik a nemzetközi légi forgalomba a nápolyi reptér is. Az olasz gazdaság szempontjából életmentőek ezek az intézkedések. 

Olaszországban napi 300-ra csökkent a diagnosztizált fertőzöttek száma, akiknek felét továbbra is Lombardiában szűrik ki. (MTI) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér