A Snapchat többé nem ajánlja Trump fiókját a felhasználóinak, mert nem akarnak teret adni a „faji alapú erőszakra” bujtó hangoknak

külföld
2020 június 04., 04:51

„Nem fogunk teret adni a faji alapú erőszakra és igazságtalanságra bujtó hangoknak. Ezeknek nincs helye a társadalmunkban, és kiállunk azok mellett, akik békére, szeretetre, egyenlőségre és igazságra vágynak Amerikában.”

Ezzel a közleménnyel indokolta döntését a Snapchat, miszerint eltüntetik az alkalmazás Discover menüpontjából Donald Trump elnök fiókját. Maga a fiók - ahol Trump nem a Twitteren megszokott formában kommunikál, inkább kampányüzeneteket tesz közzé - tehát elérhető marad, de nem fog többé megjelenni az ömlesztett tartalmak közt. A Snapchat vezetése a hétvégén hozta meg a döntést, de nem konkretizálták, pontosan melyik poszt miatt, írja a Reuters.

Joe Biden, Trump demokrata riválisa gyorsan reagált is az ügyre, és közzétett egy videót azzal, hogy büszke rá, hogy elnöknek indul, és „továbbra is fent lehet Snapchaten”. Trump kampányfőnöke viszont azt nyilatkozta, a Snapchat „szélsőbaloldali zavargásokról” tesz közzé videókat, és arra biztatja a felhasználóit, hogy „döntsék romba Amerikát”, miközben a választásokba is próbál beavatkozni.

Nem ez az első eset mostanában, hogy egy techcég nyíltan fellép a Trump által közzétett tartalmak ellen. A Twitter nemrég figyelmeztető linkeket rakott két, levélszavazásról szóló posztja mellé, és röviden összefoglalták, mi a valós helyzet a témával kapcsolatban. Trump erre elnöki rendelettel válaszolt. A Facebook nem szankcionálta ugyanezt.