Szakszervezetük szerint veszélybe került az önkormányzati dolgozók helyzete a kormányzati elvonások után

Veszélybe került az önkormányzati dolgozók helyzete, mert számos kormányzati döntés hátrányos volt az önkormányzatok költségvetési pozíciójára, figyelmeztetett a  Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke pénteken. Boros Péterné szerint az önkormányzatok nehéz helyzetbe kerültek, az ott dolgozóknak gyors támogatásra van szüksége, és ezért már korábban egy javaslatcsomagot küldtek el a Belügyminisztériumnak. 

A szakszervezet garanciákat szeretne arra, hogy a kormányzat a finanszírozási problémákat megoldja.

A javaslatcsomag része az, hogy az önkormányzatok kapják vissza a gépjárműadónak legalább a felét, ami járna nekik az adott évben. A szervezet szerint csak ennek az adónemnek a megvonása körülbelül 70 kis önkormányzat ellehetetlenülését okozza. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér