Újabb, nemzeti konzultációs kérdéseket árult el a kormány

Másfél perces videóban tett közzé újabb kérdéseket a következő nemzeti konzultációból Magyarország kormánya - gondolom azért, hogy legyen elég idő felkészülni, bár jó régi tapasztalataim alapján* a felkínált válaszlehetőségek erősen sugalmazzák, hogy a kormány melyiket véli helyesnek.

Dömötör Csaba, a miniszterelnöki kabinetiroda miniszterhelyettese felvezetésként arról beszélt. hogy a digitális tanrend bevezetése "óriási erőfeszítést jelentett a tanároknak, diákoknak és a szülőknek is", illetve arról, hogy a fokozott internethasználat anyagi megterhelést is jelent. Ezért most rákérdeznek, hogy Támogatják-e a magyarok, hogy járvány idején ingyenes legyen az internethasználat az iskolás gyermeket nevelő családoknak és a tanároknak? A következő kérdés Dömötör szerint a közös teherviselésre vonatkozik, bár valójában a bankokra és multikra kivetett különadókról szól: Egyetértenek-e azzal az alapelvvel, miszerint a bankoknak és multiknak is hozzá kell járulniuk a védekezés költségeihez? Megkérdeznék, hogya magyarok támogatják-e a járvány utáni időszakban is a már megindult munkahelyvédő programokat, illetveegyetértenek-e azzal, hogy külön programokkal kell támogatni a hazai termékek vásárlását, és népszerűsíteni a belföldi turizmust, mely szektorban Orbán Viktor legszűkebb környezetéből is sokan érdekeltek.

A most utolsóként ismertetett kérdés arról szól, hogy szükség van-e állandó magyarországi járványügyi figyelőszolgálatra? Dömötör úgy keretezte a kérdést, mintha erre azért volna szükség, mert az európai járványügyi központ nem jelezte időben a járványveszélyt - ezek a járványügyi központok már csak olyanok, hogy járványnak a járványt hívják, és jelezni is csak ezt szokták, ezért történhetett az is, hogy a WHO már csak akkor minősítette világjárványnak a világjárványt, amikor az már világjárvány volt, és nem előtte -, de közben azt elhallgatta, hogy az önálló járványügyet az Orbán-kormány számolta fel, és terelte a kormányhivatalok alá.

*Jómagam némi bonyodalmak árán pár éve sikerrel jeleztem az illetékes kormányszervnek, hogy nem kívánok részt venni a további konzultációkban, így a legutóbbiakból már kimaradtam. Ha ön is kimaradna, pár lépésben megteheti. Ha elsőre visszadobják (megesik, ld. "némi bonyodalmak"), akkor nyugodtan próbálkozzanak másodjára is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó