Négymillióval nyúlta le a keresztanyját egy 60 éves nő, mert azt gondolta, úgyis meg fog halni a kórházban

Csaknem egy hónapon át, május 1-től 26-ig feküdt a kórházban egy 84 éves nő, aki erre az időre gondozójának adta oda a lakását. Keresztlánya, a 60 éves M. Judit május 6-án felment hozzá, és magához vette a bankkártyáját, azzal az indokkal, hogy ne maradjon a lakásban őrizetlenül. Aztán férje, a szintén 60 éves M. János ellopta a lakásból a közel félmillió forint értékű elektromos biciklit is. 

A kórházi ápolás végeztével az idős nő visszakapta a bankkátyáját, de pár nappal később a számlakivonatból kiderült számára, hogy amíg betegeskedett, több mint négymillió forintját költötték el. 

A rendőrök júnus 3-án fogták el a házaspárt, írja a police.hu. 

A nő elmondása szerint azért vásárolgatott a kártyával, mert azt gondolta, hogy keresztanyja a kórházban meg fog halni.Az V. kerületi nyomozók M. Juditot információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, M. Jánost lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A házaspár szabadlábon védekezik.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér