Vádat emeltek a 19 éves lányát savval leöntő férfi ellen

bűnügy
2020 június 15., 05:34

Aljas célból elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség azzal a 64 éves férfival szemben, aki tavaly áprilisban savval öntötte le a 19 éves lányát, mert zavarta, hogy fiúkkal találkozik.

A korábban már zaklatás miatt elítélt férfinak egy rövid élettársi kapcsolatból született lánya, akivel ugyan nem élt együtt, de az édesanyjával rendszeresen tartotta a kapcsolatot. 2019 tavaszán azonban megromlott a viszonyuk, mivel a férfinak pszichiátriai betegsége volt, rendszeres tévképzetekkel. Azt gondolta, hogy a lánya erkölcstelen életmódot folytat, amiért párkapcsolatban él valakivel.

Ezért tavaly április 21-én elhatározta, hogy a busszal 16 óra körül Orosházára érkező lányát megvárja, és leönti savval azért, hogy megakadályozza a jövőbeni párkapcsolatait. A férfi korábban egy fürdőben dolgozott, ahonnan többek között hidrogén-kloridot tartalmazó, erősen savas kémhatású vizes savoldatot szerzett meg. Ezt egy fél literes műanyag palackba töltötte, majd azzal az autóbusz-állomásra ment. Amikor a lányával találkozott, megkérdezte tőle, hogy miért volt Orosházán. A lány közölte, azért, hogy a barátjával találkozzon, erre a férfi a savas oldatot ráöntötte az arcára és a mellkasára, hogy elcsúfítsa.

A lány egy közeli büfébe menekült, ahol levette a savval szennyezett ruháját, a bőrét pedig lemosta, de így is 8 napon túl gyógyuló súlyos mart sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő, beszámítási képességében súlyos fokban korlátozott férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, rendelje el pártfogó felügyeletét és azt, hogy pszichés gondozásnak, kezelésnek vesse alá magát.