5 kilogramm heroint találtak elásva egy nyaraló kertjében

bűnügy
2020 június 22., 05:15

Kábítószerkereskedelem gyanúja miatt tartóztattak le három férfit, akik külföldről beszerzett, nagy mennyiségű heroinnal kereskedtek, aminek nagy részét egy nyaraló földjébe ásva rejtegettek, írja a police.hu.

Az 50 éves P. Zsolt a 45 éves K. István segítségével ásta el a külföldről beszerzett drogot a domonyvölgyi nyaralójának kertjében, a kábítószer egy másik részét pedig továbbértékesítették. Az egyik vásárlójuk a 49 éves P. Pál volt, aki a vásárolt szert szintén továbbadta, így ő az ügy harmadik gyanúsítottja. Egyik férfinek sem volt munkája, mégis luxuskörülmények között éltek.

A három férfi úgy bukott le, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda fülest kapott arról, hogy a P. Zsolthoz nagyobb mennyiségű heroin érkezett, őt az M3-as autópályán kapták el, miközben a nyaralójából utazott Budapestre, hogy eladja az anyagot P. Pálnak. P. Zsolt az alsónadrágjába rejtett kiprociózott heroinnal megpróbált elfutni a rendőrök elől, de ez nem sikerült. P. Pált budapesti otthonában fogták el, K. Istvánt pedig a domonyvölgyi nyaralóban.

A domonyvölgyi nyaralóban 131 gramm heroingyanús anyagot, 73 gramm folyékony metadont, és csekély mennyiségű marihuánát találtak. Az udvaron talajradar segítségével közel 5 kilogramm elásott heroinra bukkantak. A rendőrség a kábítószer mellett lefoglalt 1,5 millió forintot, 4500 eurót, négy luxusautót, zárolták öt ingatlant és három bankszámlát.

A három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.