5 kilogramm heroint találtak elásva egy nyaraló kertjében

Kábítószerkereskedelem gyanúja miatt tartóztattak le három férfit, akik külföldről beszerzett, nagy mennyiségű heroinnal kereskedtek, aminek nagy részét egy nyaraló földjébe ásva rejtegettek, írja a police.hu.

Az 50 éves P. Zsolt a 45 éves K. István segítségével ásta el a külföldről beszerzett drogot a domonyvölgyi nyaralójának kertjében, a kábítószer egy másik részét pedig továbbértékesítették. Az egyik vásárlójuk a 49 éves P. Pál volt, aki a vásárolt szert szintén továbbadta, így ő az ügy harmadik gyanúsítottja. Egyik férfinek sem volt munkája, mégis luxuskörülmények között éltek. 

A három férfi úgy bukott le, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda fülest kapott arról, hogy a P. Zsolthoz nagyobb mennyiségű heroin érkezett, őt az M3-as autópályán kapták el, miközben a nyaralójából utazott Budapestre, hogy eladja az anyagot P. Pálnak. P. Zsolt az alsónadrágjába rejtett kiprociózott heroinnal megpróbált elfutni a rendőrök elől, de ez nem sikerült. P. Pált budapesti otthonában fogták el, K. Istvánt pedig a domonyvölgyi nyaralóban.

A domonyvölgyi nyaralóban 131 gramm heroingyanús anyagot, 73 gramm folyékony metadont, és csekély mennyiségű marihuánát találtak. Az udvaron talajradar segítségével közel 5 kilogramm elásott heroinra bukkantak. A rendőrség a kábítószer mellett lefoglalt 1,5 millió forintot, 4500 eurót, négy luxusautót, zárolták öt ingatlant és három bankszámlát.

A három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér