Többször egymás után nyomott elektromos sokkolót egy rendőr egy földön fekvő férfihoz Sydneyben

Egy új-dél-walesi rendőr folyamatosan sokkolót nyomott egy férfi testéhez, miközben a földön feküdt, egyáltalán nem ellenállva a rendőri intézkedésnek Sydneyben, írja a Guardian egy a közösségi médiában hétfőn elterjedt videó alapján.

A rendőrök járőrözés közben lettek figyelmesek egy párra, akik szétváltak, amikor közeledni kezdtek feléjük. A rendőrök a 32 éves férfit követni kezdték, aki egy táskát cipelt, majd megállították és a táska tartalmáról tettek fel kérdéseket. A táskájában állítólag lopott tárgyak voltak. 

A felvételen az látszik, hogy a letartóztatott férfi a földön térdel feltett kezekkel, amikor az egyik rendőr megragadja és a nyakához nyomja a sokkolót, ezután a férfi gyakorlatilag végig a földön fekszik feltett kezekkel, mialatt a rendőrök rángatják, és újra és újra sokkolják. Az is hallatszik a felvételen, ahogy a férfi közli: nem is harcolok ellenetek. A férfit kórházba szállították az eset után. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér