Durván megnőtt a koronavírusos fertőzöttek száma Texasban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Gyors és nagyon veszélyes fordulatot vett a koronavírus terjedése Texas államban, jelentette be a texasi kormányzó, Greg Abbott vasárnap.

„Az elmúlt néhány héten a napi esetek száma 2000-ről 5000-re emelkedett” - mondta Greg Abbott.

Félő, hogy ezt a terhelést a kórházak sem fogják bírni, de az Egyesült Államok alelnöke, Mike Pence biztosította a kormányzót, hogy Texas számíthat a segítségükre.

„Gondoskodni fogunk arról, hogy Texasnak és a texasi egészségügyi rendszerének legyen elegendő forrása, eszköze és személyzete" - mondta Pence.

Az alelnök arra is felszólította a texasi lakosokat, hogy viseljenek maszkot, hogy lassítsák a járvány terjedését. Greg Abbott kormányzó pedig már a múlt héten újabb szigorításokat vezetett be, miszerint az éttermek belső részeinek 75 százaléka helyett, csak az 50 százalékát lehet használni.

A koronavírusos esetek száma több déli és nyugati államban dönt rekordokat, mióta feloldották a korlátozásokat. Arizonában is rekordot jelentettek vasárnap, ahol a napi esetek száma meghaladja a 3800-at. Az egész országban összesen 2,5 millió fertőzöttet tartanak számon, 125 ezren pedig az életüket is vesztették. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót