Náci zászlót tűzött a házára, és hátbalőtte, aki megpróbálta lefeszegetni

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szomszédjai elmondása szerint a 44 éves, oklahomai Alexander Feaster alkalomadtán szívesen visel fekete egyenruhát és horogkeresztes karszalagot, sőt a házára is kitűzött két náci zászlót. Egy közeli parti résztvevője, egy 26 éves nő vasárnap hajnalban megpróbálta eltávolítani az egyiket.

Éppen elfutott volna, amikor Feaster figyelmeztetés nélkül hátbalőtte őt egy félautomata fegyverrel. A kiérkező rendőrök négy lőtt sebet találtak rajta, de nem szenvedett életveszélyes sérüléseket. A férfit őrizetbe vették, és gyilkossági kísérlettel vádolják, írja a BBC.

Fotó: Youtube/KFOR Oklahoma's News 4

A helyi sheriff korábban azt nyilatkozta, a nő megpróbálta ellopni  a zászlót, később viszont arra módosított, nem egyértelmű, mi volt pontosan a szándéka. A biztonsági kamerák felvételéből mindenesetre kiderült, hogy a lövöldözés hallatán egy szomszéd a saját terepjárójával barikádozta el a házat, egy szemtanú pedig tüzet nyitott a házra, míg meg nem érkeztek a rendőrök. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!