Merkely: Külföldről behurcolt koronavírussal bármikor, akár már nyáron is lehet újabb járványt okozni Magyarországon

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Bár a járvány második hullámának legvalószínűbb időpontja a november, külföldről behurcolt koronavírussal bármikor, akár már nyáron is lehet újabb járványt okozni Magyarországon, figyelmeztetett a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth Rádió műsorában .Merkely Béla hozzátette: "nem lehetünk eléggé óvatosak", hiszen az ország nincs lezárva, és "ha körbenézünk, riasztó látvány tárul elénk". Körbevetette a vírus az országot, Szerbiában régóta emelkedik a betegek száma, Romániában annyi az új  beteg naponta, mint a járvány csúcsán, Ukrajnában emelkedik a járványgörbe, és Ausztriából is magasabb esetszámokat jelentenek. A rektor nyitott lenne arra, hogy aki szeretné, azt szűrjék, "mert ő tudja, miért kéri" a tesztelést.

Továbbra is fontos az "udvarias távolságtartás", a maszk viselése és a rendszeres kézmosás,

mondta Merkely. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér