Orbán Trumpnak szurkol, mert "csak ő képes rendbe hozni az amerikai gazdaságot a járvány után"

POLITIKA
2020 július 3., 13:03

Jó évet zár a V4, európai összehasonlításban mind a négy ország jól kezelte a járványt, így az első csatát megnyerték, mondta a magyar miniszterelnök pénteken Varsóban a visegrádi országok kormányfőinek csúcstalálkozóján. Orbán Viktor az MTI beszámolója szerint kiemelte: a második csata a munkahelyek megőrzése, a gazdasági növekedés megindítása.

"Mind a négy ország ellenőrzés alatt tartja az államadósságát, nem miattuk van most szükség rendkívüli európai pénzügyi tervre. Magyarország ösztönösen ellenzi a közös hitelfelvételt, de vannak országok, amelyeknek most segíteni kell, ezért elfogadják az uniós megközelítést, hogy hitelt vegyenek fel,"

mondta. Szerinte a tagállamok között egy okos pénzügyi szövetségre van szükség, és a jelenlegi javaslat ettől még messze áll. Orbán hozzátette: bíznak a tárgyalások sikerében és abban, hogy mindenhol olyan vezetők kerülnek meghatározó pozíciókba, akik gazdaságorientált gondolkodásúak és képesek rendbe hozni országuk gazdaságát a járvány után.

Azért szurkol Donald Trump amerikai elnöknek is, mert meglátása szerint csak ő képes rendbe hozni az amerikai gazdaságot a járvány után,

jelentette ki.