Három év börtönre ítélték a vészhelyzet idején kórházi dolgozókat fenyegető férfit

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Első fokon, nem jogerősen három év börtönre ítélte a Szolnoki Járásbíróság azt a férfit, aki a veszélyhelyzet idején sértegette, bántalmazni akarta az őt ellátó kórházi dolgozókat. A távmeghallgatáson a bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszakban találta bűnösnek. A bíróság egyben elrendelte a férfi három felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is.

A vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A bíróság megállapításai szerint a terhelt április 19-én, súlyosan ittas állapotban azzal hívta a mentőket, hogy koronavírusra jellemző tüneteket észlelt magán. A mentők kórházba vitték, ahol több egészségügyi dolgozó is rászólt, hogy tartsa be a kötelező távolságot. Erre ő trágár szavakkal támadt rájuk, agresszívan viselkedett, az egyik beteghordót pedig ököllel próbálta megütni. A sértettnek azonban sikerült a földre tepernie, és a biztonsági őr segítségével a rendőrök kiérkezéséig visszatartania. A beteghordó közfeladatot ellátó személynek minősül. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér