Három év börtönre ítélték a vészhelyzet idején kórházi dolgozókat fenyegető férfit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Első fokon, nem jogerősen három év börtönre ítélte a Szolnoki Járásbíróság azt a férfit, aki a veszélyhelyzet idején sértegette, bántalmazni akarta az őt ellátó kórházi dolgozókat. A távmeghallgatáson a bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszakban találta bűnösnek. A bíróság egyben elrendelte a férfi három felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is.

A vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A bíróság megállapításai szerint a terhelt április 19-én, súlyosan ittas állapotban azzal hívta a mentőket, hogy koronavírusra jellemző tüneteket észlelt magán. A mentők kórházba vitték, ahol több egészségügyi dolgozó is rászólt, hogy tartsa be a kötelező távolságot. Erre ő trágár szavakkal támadt rájuk, agresszívan viselkedett, az egyik beteghordót pedig ököllel próbálta megütni. A sértettnek azonban sikerült a földre tepernie, és a biztonsági őr segítségével a rendőrök kiérkezéséig visszatartania. A beteghordó közfeladatot ellátó személynek minősül. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!