Gyárépítésre ad támogatást a kormány a külföldre exportáló magyar vállalatoknak

Új támogatási program indul az exportáló magyar vállalatok számára, hogy külföldön gyárat is építhessenek maguknak, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán.

A miniszter egy repülőgép fedélzetéről jelentkezett be, és mondta el, hogy a program azok a magyar vállalatok számára lesz elérhető, amelyek már komoly teljesítménnyel, eredményekkel jelen vannak távoli országok exportpiacain, de állami támogatásra van szükségük ahhoz, hogy fizikailag is jelen legyenek az adott országban. Tehát a vállalatoknak lehetőségük nyílik arra, hogy a gyártás az adott országban végezzék és tovább növeljék az exportteljesítményüket.

Szijjártó szerint a járvány nyomán új világgazdasági rendszer és verseny jön létre, amely komoly lehetőséget tartogat az olyan országoknak, mint Magyarország, amelynek gazdaság teljesítményét alapvetően meghatározza az export. Szerinte a magyar vállalatok egyre növekedő részesedésre tesznek szert a magyar exportból, ha pedig ez nem így lenne, akkor nem Magyarország adná a 34. legnagyobb exportteljesítményt a világon.

A program összesen 23 milliárd forintot szánnak, amire augusztus 24-től lehet majd pályázni. A legnagyobb megszerezhető összeg pedig 3 milliárd forint lesz. (via Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.