Gyárépítésre ad támogatást a kormány a külföldre exportáló magyar vállalatoknak

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Új támogatási program indul az exportáló magyar vállalatok számára, hogy külföldön gyárat is építhessenek maguknak, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán.

A miniszter egy repülőgép fedélzetéről jelentkezett be, és mondta el, hogy a program azok a magyar vállalatok számára lesz elérhető, amelyek már komoly teljesítménnyel, eredményekkel jelen vannak távoli országok exportpiacain, de állami támogatásra van szükségük ahhoz, hogy fizikailag is jelen legyenek az adott országban. Tehát a vállalatoknak lehetőségük nyílik arra, hogy a gyártás az adott országban végezzék és tovább növeljék az exportteljesítményüket.

Szijjártó szerint a járvány nyomán új világgazdasági rendszer és verseny jön létre, amely komoly lehetőséget tartogat az olyan országoknak, mint Magyarország, amelynek gazdaság teljesítményét alapvetően meghatározza az export. Szerinte a magyar vállalatok egyre növekedő részesedésre tesznek szert a magyar exportból, ha pedig ez nem így lenne, akkor nem Magyarország adná a 34. legnagyobb exportteljesítményt a világon.

A program összesen 23 milliárd forintot szánnak, amire augusztus 24-től lehet majd pályázni. A legnagyobb megszerezhető összeg pedig 3 milliárd forint lesz. (via Index)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér