Elítéltek egy 93 éves SS őrt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A német bíróság a két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy 93 éves egykori nácit, aki egy koncentrációs táborban 5232 ember kivégzésében segédkezett, írja a Reuters.

Bruno D. egy SS őr volt a lengyelországi Stutthof koncentrációs táborban 1944 augusztus és 1945 április között.

Bruno D. elismerte, hogy ott volt a táborban, de azt nem, hogy bűncselekményt követett volna el. Mivel a második világháború idején csak 17-18 éves volt, még most is az ifjúsági büntetési irányelvek vonatkoztak rá.

Bár nem ismertbe be tettét, Bruno D. bocsánatot kért.

„Bocsánatot szeretnék kérni minden embertől, aki átélte ezt a pokoli őrültséget, valamint hozzátartozóiktól és túlélőlőktől”- mondta.

Mintegy 65 000 ember halt meg a stutthofi koncentrációs táborban, az ügyészek szerint sokakat lelőttek vagy elgázosítottak. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!