Belehalt a koronavírusba Trump ismert támogatója, aki maszk nélkül vett részt az elnök kampánygyűlésén

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

74 éves korában elhunyt Herman Cain, a Godfather's Pizza egykori vezérigazgatója, a Fekete Hangok Trumpért társelnöke. 2011-ben a republikánus elnökjelöltségért is elindult, nem is volt visszhangtalan a kampánya, de végül visszalépett az általa következetesen tagadott szexuális zaklatási vádak hatására.

Egy hónapja került kórházba, miután elkapta a koronavírust.

Az elnök harcos támogatójaként Cain is ott volt a híres tulsai kampánygyűlésen, amelyet az egészségügyi hatóságok ajánlása ellenére tartottak meg, és amelyen számos ismert trumpista, illetve az elnök testőrei is elkapták a vírust. A 74 éves, rákos betegséggel is kezelt, vagyis kiemelten kockázatos csoportba tartozó Cain posztolt is egy képet, amelyen maszk nélkül ül maszk nélküli emberek között.

Nagyon sokan spekulálnak úgy, hogy Tulsában fertőződhetett meg, de ezt biztosan nem tudni, csak azt, hogy a kampánygyűlés után nem egészen két héttel produkálta az első pozitív tesztet.

maszkviselőkön gúnyolódó, azt hónapokig demonstratív módon nem viselő Trumphoz hasonlóan Cain is erősen hitt abban, hogy nincs szükség ilyen óvintézkedésekre, szinte közvetlenül a kórházba kerülése előtt még azt ünnepelte Twitteren, hogy a július 4-ei ünnepségen nem lesz kötelező a maszkviselés, mert az embereknek elegük van. 

A Fehér Ház közleménye szerint Herman Cain az amerikai álom megtestesítője volt és az amerikai szellemiség legjavát képviselte. (CNN, Axios)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó