Belehalt a koronavírusba Trump ismert támogatója, aki maszk nélkül vett részt az elnök kampánygyűlésén

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

74 éves korában elhunyt Herman Cain, a Godfather's Pizza egykori vezérigazgatója, a Fekete Hangok Trumpért társelnöke. 2011-ben a republikánus elnökjelöltségért is elindult, nem is volt visszhangtalan a kampánya, de végül visszalépett az általa következetesen tagadott szexuális zaklatási vádak hatására.

Egy hónapja került kórházba, miután elkapta a koronavírust.

Az elnök harcos támogatójaként Cain is ott volt a híres tulsai kampánygyűlésen, amelyet az egészségügyi hatóságok ajánlása ellenére tartottak meg, és amelyen számos ismert trumpista, illetve az elnök testőrei is elkapták a vírust. A 74 éves, rákos betegséggel is kezelt, vagyis kiemelten kockázatos csoportba tartozó Cain posztolt is egy képet, amelyen maszk nélkül ül maszk nélküli emberek között.

Nagyon sokan spekulálnak úgy, hogy Tulsában fertőződhetett meg, de ezt biztosan nem tudni, csak azt, hogy a kampánygyűlés után nem egészen két héttel produkálta az első pozitív tesztet.

maszkviselőkön gúnyolódó, azt hónapokig demonstratív módon nem viselő Trumphoz hasonlóan Cain is erősen hitt abban, hogy nincs szükség ilyen óvintézkedésekre, szinte közvetlenül a kórházba kerülése előtt még azt ünnepelte Twitteren, hogy a július 4-ei ünnepségen nem lesz kötelező a maszkviselés, mert az embereknek elegük van. 

A Fehér Ház közleménye szerint Herman Cain az amerikai álom megtestesítője volt és az amerikai szellemiség legjavát képviselte. (CNN, Axios)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó