Újságírók, és szinte résztvevők nélkül tartják meg Donald Trump jelölőgyűlését

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Zárt körben tartja meg elnökjelölő gyűlését idén a Republikánus Párt. Nagy tétje amúgy se volt a gyűlésnek, Donald Trump gyakorlatilag ellenfél nélkül indult az előválasztásoknak, regnáló elnökként nem volt komoly kihívója. A jelölőgyűlés ettől függetlenül is nagy show-nak ígérkezett, amit Donald Trump nagyon szeretett volna megtartani. Annyira, hogy pár hete még hirtelen ötlettől vezérelve azt is kierőszakolta, hogy a járványügyi korlátozásokat életbe léptető Észak-Karolina helyett a show egy részét Floridában tarthassák.

Florida akkor a Trump által erőltetett újranyitás mintaállama volt. Mármint abban az értelemben minta, hogy minden ésszerű indok nélkül erőltettek az újranyitást. Aminek meg is lett a következménye, az elmúlt hetekben voltak napok, amikor naponta 15 ezerrel nőtt az azonosított fertőzöttek száma az államban, ahol aztán újra szigorításokat kellett bevezetni.

Így jutottunk el addig, hogy nemhogy nagy, de semmilyen show nem lesz a jelölőgyűlés, ahol még a delegáltakat is delegáltak képviselik majd a résztvevők létszámának korlátozása érdekében. Hivatalosan a gyűlésre több mint 2500 küldöttet választottak, de őket végül 336 küldöttküldött képviseli majd.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér