Zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést

Hétfőn délután és éjjel a Dunántúlon, a főváros környékén, illetve az Északi-középhegység térségében alakulhat ki zivatart, amit viharos szél (60-80 km/h), esetleg nagyobb jég kísérhet, figyelmeztet előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A tájékoztatás szerint kedden 

a nap első felében az ország nagy részén átmenetileg szünetelhet, majd délután ismét beindulhat a zivatartevékenység. Előfordulhat 90 km/h-t meghaladó széllökések, felhőszakadás és nagyobb szemű jég is. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 22 és 34 fok között alakul, északnyugaton lesz hűvösebb az idő.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.