Orbán: Úgy neveltem a lányaimat, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni

politika
2020 augusztus 07., 04:19

"Továbbra is szeretném kérni az ország polgáraitól, hogy segítség a védekezést, (...) de nem lehet az élet minden rezdülését körülárkolni, mindenki mellé rendőrt állítani," mondta a miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. Orbán Viktor hozzátette:

"az ország védekezésének a minőségét nem a kormány tevékenysége határozza meg, alapvetően egy ország intelligenciaszintje dönti el milyen a védekezése. (..) Az amit úgy nevez az ember, hogy közjózanság, van jelentősége."

Aki köhög, beteg nem megy emberek közé, mondta. Orbán tájékoztatása szerint a pápai, és a mezőkövesdi gócok kialakulása is úgy történt, hogy beteg emberek ahelyett, hogy otthonmaradtak volna, emberek közé mentek.

link Forrás

Arra a kérdésre, hogy a magyar kormány rendelt-e vakcinát, és ha igen, kitől, úgy válaszolt, hogy

"nem akarom a bennünket hallgatókat elkeseríteni, de több gyógyszergyár fejleszt egyszerre, (..) tehát nem várhatjuk, hogy az első vakcináról higgadt és nyugodt vélemények lesznek. De ez még hónapok. Senki nem tud semmi biztosat."

Tájékoztatása szerint a magyar kormány 5 millió vakcinát igényelt a közös uniós beszerzésből. Bejelentette, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel augusztus 31-ig meghosszabbítják a nemzeti konzultációk visszaküldésének határidejét.

link Forrás

"A felesleges vitákat kerüljük el, mert vannak ezek az emberjogi harcosok, akiket én csak libernyákoknak nevezek és meg szoktak sértődni emiatt. Rendszeresen elrugaszkodnak a valóságtól, de abban igazuk van, hogy minden megszólalásnál vigyázni kell a másik ember méltóságára,"

mondta. Hozzátette: ha összekötjük a migrációt és a vírusfertőzést, akkor azt a képzetet keltené a kormány, hogy minden migráns egy biológiai bomba.

"Nem minden minden migráns ilyen, csak néhány. De nem tudjuk, hogy kik ezek, tehát mindegyiket úgy kell tekinteni, mint potenciális fertőző,"

jelentette ki.

link Forrás

A beszélgetés végén megköszönte a sok gratulációt, amit első fiú unokája megszületése után kapott. Hozzátette:

"Magyarország furcsa ország, mert a fiú gyermek születésénél bezsonganak valamitől, amit én nem egészen értek, mert nekem négy lányom és egy fiam van és én semmilyen különbséget sem tettem, látok köztük. (..) Úgyis neveltem a lányaimat, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni, mert szép dolog, hogy van mellettük egy férfi, de azokra nem lehet mindig számítani."