Navracsics: Hála a Jóistennek nem vagyok olyan pozícióban, hogy értékelnem kellene bármely szempontból a magyar sajtószabadságot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Hála a Jóistennek nem vagyok olyan pozícióban, hogy értékelnem kellene bármely szempontból a magyar sajtószabadságot," mondta Navracsics Tibor a Népszavának adott interjúban. A volt uniós biztos az Index-szel történtekről kijelentette: 

"nem ismerem részleteiben a történetet, bár rengeteg cikket olvastam róla. De semmi plusz tudásom nincs. Az önlábon lövéstől a teljes kormányzati beavatkozásig terjed az értelmezések sora, én nem tudom, melyik lehet az igazság."

Arra a kérdésre, hogy Lázár Jánoshoz hasonlóan ő is kikerült a Fidesz hatalmi centrumából, úgy válaszolt, hogy nem ő távolodott el, hanem "a párt tolódott tőlem jelentősen jobbra."  

"Most már inkább az a veszély, hogy a jobbközép szavazók elpártolnak a Fidesztől. Jeleznie kéne a párt immunrendszerének – s ez jelölhetné ki a határt is – , hogy középen szavazókat veszít, ezért gesztusokat kell tenni. Ezek a gesztusok most hiányoznak.,"

jelentette ki.

Navracsics rendszeresen beszél Orbánnal, bár vannak véleménykülönbségek, szerinte mindketten ugyanolyan Magyarországot szeretnének: "egy társadalmilag összetartó, öngondoskodásra képes, versenyképes országot." Hogy a "társadalmilag összetartó" ugyanazt jelenti-e, mint az, hogy "aki "nincs velünk, az nincs", azt válaszolta, hogy

"Orbán Viktor éppen az Európai Parlamentben mondta, hogy soha nem vetemedne arra, hogy elhallgattassa azokat, akik másképp gondolkodnak, mint ő… "

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!