Navracsics: Hála a Jóistennek nem vagyok olyan pozícióban, hogy értékelnem kellene bármely szempontból a magyar sajtószabadságot

"Hála a Jóistennek nem vagyok olyan pozícióban, hogy értékelnem kellene bármely szempontból a magyar sajtószabadságot," mondta Navracsics Tibor a Népszavának adott interjúban. A volt uniós biztos az Index-szel történtekről kijelentette: 

"nem ismerem részleteiben a történetet, bár rengeteg cikket olvastam róla. De semmi plusz tudásom nincs. Az önlábon lövéstől a teljes kormányzati beavatkozásig terjed az értelmezések sora, én nem tudom, melyik lehet az igazság."

Arra a kérdésre, hogy Lázár Jánoshoz hasonlóan ő is kikerült a Fidesz hatalmi centrumából, úgy válaszolt, hogy nem ő távolodott el, hanem "a párt tolódott tőlem jelentősen jobbra."  

"Most már inkább az a veszély, hogy a jobbközép szavazók elpártolnak a Fidesztől. Jeleznie kéne a párt immunrendszerének – s ez jelölhetné ki a határt is – , hogy középen szavazókat veszít, ezért gesztusokat kell tenni. Ezek a gesztusok most hiányoznak.,"

jelentette ki.

Navracsics rendszeresen beszél Orbánnal, bár vannak véleménykülönbségek, szerinte mindketten ugyanolyan Magyarországot szeretnének: "egy társadalmilag összetartó, öngondoskodásra képes, versenyképes országot." Hogy a "társadalmilag összetartó" ugyanazt jelenti-e, mint az, hogy "aki "nincs velünk, az nincs", azt válaszolta, hogy

"Orbán Viktor éppen az Európai Parlamentben mondta, hogy soha nem vetemedne arra, hogy elhallgattassa azokat, akik másképp gondolkodnak, mint ő… "

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.