Szijjártó "párbeszéden alapuló EU-s döntéseket" szeretne Belaruszról

Míg több uniós állam kormánya is keményen ítélte el a belorusz elnökválasztást és az azt követő fejleményeket, mielőbbi határozott fellépését sürgetve, addig a magyar kormány négy nap hallgatás után szólalt meg az ügyben. Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook-oldalán közölte, hogy

"abban vagyunk érdekeltek, hogy olyan, párbeszéden alapuló EU-s döntések szülessenek, amelyek nem lehetetlenítik el Belarusz és az Európai Unió jövőbeli kapcsolatépítését, valamint nem vetik vissza a Keleti Partnerség programot sem."

Szijjártó puha posztjában nem írt sem a vasárnapi elnökválasztás tisztaságáról, sem a tüntetők elleni brutális rendőri fellépésről. 

A lengyel államfő, Andrzej ugyanekkor rendkívüli uniós csúcs összehívását sürgette, levélben hívta fel az ENSZ tagállamait a fehéroroszországi események súlyosságára, és követelte a politikai foglyok szabadon engedését. Illetve Varsó kezdeményezésére tartanak rendkívüli videokonferenciát pénteken az uniós külügyminiszterek. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.