Az Airbnb betiltja a partik szervezését, és legfeljebb 16-an foglalhatnak le egy szállást

turizmus
2020 augusztus 24., 07:45

Világszerte mindenhol, így Magyarországon is szigorítja foglalási szabályait az Airbnb.

A cég tavaly óta próbálja kiszűrni azokat a szállásokat, ahol a vendégek rendszeresen zajonganak és zavarják a szomszédokat. A kiadók ennek ellenére engedélyezhették a rendezvények tartását, sőt a keresési beállítások közt külön meg lehetett jelölni, ha valaki ilyen helyszínt keresett. A jáványveszély miatt ezt az opciót néhány hónapja eltüntették.

photo_camera Az Airbnb berlini irodája Fotó: JENS KALAENE/dpa Picture-Alliance/AFP

Az Airbnb hétfői közleménye szerint miközben számos országban előbb lazították, aztán ismét szigorították a szórakozóhelyekre vonatkozó szabályokat, sokan úgy döntöttek, inkább a szállásukból csinálnak kocsmát vagy bulihelyet. Ezt látva, a közegészségügyi érdekekre hivatkozva

mostantól teljesen tilos partikat szervezni az Airbnb-n foglalt szállásokon.Ezzel együtt előírják azt is, hogy legfeljebb 16-an bérelhetnek ki együtt egy ingatlant.A közlemény szerint még dolgoznak a részletszabályokon, amelyek nagyobb épületek esetén mégis megengednék a bulizást. Az Airbnb - amellett, hogy kitilthatja azokat, akik nem tartják be az előírásokat - akár jogi útra is terelheti a szabálysértéseket.