Belügyminisztérium: Pintér Sándor öt nap szabadságából négyet az irodájában töltött

nyár
2020 augusztus 25., 18:14

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy korrupciógyanús ügy főszereplője lett, és egyelőre semmit sem hajlandó elárulni a nyilvánosságnak arról, mit keresett a nyaralásán egy, közpénzekből gazdagodó milliárdos luxusjachtján.

link Forrás

Ha már Szijjártó vakációja a téma, a HVG végigkérdezte a minisztériumokat, hogy a miniszterek közben hol nyaralnak. Szijjártó a magánéletére hivatkozva hallgat, ugyanígy járt el a többi minisztérium is, egy kivétellel, a Belügyminisztérium sajtóosztálya ugyanis elárulta, mit csinált mostanában Pintér Sándor:

„Dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter 2020. augusztus 10. és 2020. augusztus 16. között öt munkanap »nyári szabadságot« vett igénybe. Szabadságának eltöltése magánügy, arról a tárca tájékoztatást nem ad. Egyebekben öt munkanap szabadságából a miniszter közel négy teljes munkanapot a Belügyminisztériumban, irodájában, közfeladatainak ellátásával töltött annyi szabadságot megengedve, hogy nem kötött nyakkendőt.”

photo_camera Fotó: police.hu

Érdekesség, hogy amikor kiderült, hogy Szijjártó Péterről olyan posztokat tettek ki, mintha éppen dolgozna, miközben épp az Adrián jachtozott, a Külgazdasági és Külügyminisztérium azzal védekezett, hogy Szijjártó a nyaralásán is dolgozik (ami több szempontból is problémás). A Belügyminisztérium szerint Pintér Sándor is dolgozott a nyaralásán, de ő legalább az irodájában.

Kiemelt videóink