A francia belügyminiszter kiállt a félmeztelen napozás mellett

külföld
2020 augusztus 26., 03:13

A francia belügyminiszter a védelmébe vette a félmeztelenül napozókat, miután a rendőrség egy fürdőruha-felső nélkül napozó női csoportot arra kért, hogy takarják el magukat.

Három nő napozott félmeztelenül a francia Sainte-Marie tengerparton a múlt héten, ami annyira szúrta egy nyaraló család szemét, hogy rájuk küldték a rendőröket.

Az esetből hatalmas botrány lett, amihez még a francia belügyminiszter, Gérald Darmanin is hozzászólt a Twitterén:

„A szabadság értékes árucikk.”A belügyminiszter elítélte, hogy a rendőrök arra kérték a napozó nőket, hogy vegyenek fel valamit.

A helyi rendőrség szóvivője szerint csupán a rendőrök ügyetlenségéről van szó, és a továbbiakban sem fogják tiltani és büntetni a félmeztelen napozást a Sainte-Marie tengerparton.

Franciaországban egyébként legális félmeztelenül napozni, de helyi szinten tilthatják a hatóságok. Egy francia felmérés azonban kimutatta, hogy ma már egyáltalán nem olyan gyakori a napozásnak ez a fajtája, mint régen. Franciaországban a nőknek mindössze 22 százaléka választja ezt a napozási formát, míg Spanyolországban 48 százalékuk, Németországban pedig 34 százalékuk. (BBC)