Trump: Amerika nem vesz részt a „korrupt WHO” irányította vakcinaprojektben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Egyesült Államok kormánya nem vesz részt a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztését, gyártását és egyenlő elosztását célzó világszintű együttműködésben (Covax), amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) koordinál - írja a Guadrian.

Ezt Judd Deere, a Fehér Ház egyik szóvivője erősítette meg a Washington Postnak. Közleményében azt írta:

„Trump elnök vezetése alatt a vakcinafejlesztés és tesztelés soha nem látott eredményeket ért el, és nem fékezte kormányzati bürokrácia. Az Egyesült államok továbbra is elkötelezett a vírus nemzetközi együttműködéssel történő legyőzésében, de ebben nem fogják korlátozni olyan államok közti szerveződések, amik a korrupt WHO és Kína befolyása alatt állnak.”

Az Egyesült Államok Donald Trump elnök vezetésével júliusban indította el kilépését az Egészségügyi Világszervezetből, ami így jelentős anyagi forrástól esik majd el az egy éves folyamat végén. Trump azzal indokolta a lépést, hogy szerinte a szervezeten belül túl nagy a kínai befolyás. Az sem tetszett neki, hogy a koronavírus-járvány elején a WHO szakértői többször is elítélően nyilatkoztak az amerikai kormány elkésett járványkezeléséről, aminek eredményeképpen most is az Egyesült Államokban van messze a legtöbb koronavírus-fertőzött a világon.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó