23 ember ellen emeltek vádat, mert hamis munkáltatói igazolással vettek fel áruvásárlási kölcsönt

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Vádat emeltek huszonhárom emberrel szemben, mert hamis munkáltatói igazolásokkal igényeltek olyan áruvásárlási kölcsönöket, amiket nem akartak visszafizetni, tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség főügyésze szerdán az MTI-t.

A vádirat szerint egy férfi és egy nő 2017 szeptemberét megelőzően négy cég nevében állított ki 64 hamis munkáltatói igazolást. A dokumentumokat további huszonkét ember áruvásárlási hitel igénylésekor használta győri, tatabányai, tatai és budapesti üzletekben. Az volt a terv, hogy a hamis munkáltatói igazolással vásárolt műszaki cikkeket eladják, és az így szerzett pénzen megosztoznak a hamis igazolások készítőivel.

Az egyik elkövető 2018 februárjának első két hetében közel másfél millió forint értékben vásárolt.

A hamis igazolásokat készítő férfi 2017-ben megszerezte egy bankszámlatulajdonos hitelkártya-szerződésének egyenlegközlő értesítését. A dokumentum segítségével a férfi telefonos és netbankos jelszómódosításokat végzett, majd netbankon keresztül 2017. december 13. és 2018. január 17. között öt alkalommal, összesen félmillió forintot utalt a saját számlájára.

A vád információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és más bűncselekmények. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem