Kalasnyikovokat és muníciót zsákmányolt 219 szökött rab Ugandában

külföld
2020 szeptember 17., 04:05

219 rab szökött meg Ugandában, miután legyűrték karamojai börtönük őreit. A szökött rabok a hivatalos tájékoztatás szerint legalább 15 Kalasnyikov gépkarabélyt, húsz teli tárat és további muníciót is zsákmányoltak.

A hatóságok azonnal műveletet kezdtek az elfogásukra, ennek során eddig két szökevénnyel végeztek, jelentette a Reuters a hivatalos tájékoztatás alapján.

Flavia Byekwaso, a biztonsági erők dandártábornoka szerint "kőkemény bűnözők" szöktek meg a börtönből, köztük gyilkosok, rablók és erőszakolók. Mint mondta, az elfogásukra indított akciót lassítja, hogy mivel este szöktek meg, a sötétség miatt előnyben vannak, és hát fel is fegyverkeztek. "Előttük volt az egész éjszaka, hogy szétszóródjanak és elrejtőzzenek. Ez nehezíti a dolgunk, de el fogjuk fogni őket" - mondta.

A koronavírusjárvány kezdete óta ez már a harmadik csoportos szökés az ugandai börtönökből, ahol a rabok komolyan aggódnak, hogy a zsúfoltság miatt járványgócok alakulnak ki. A zsúfoltságot tovább rontja, hogy a járvány kezdete óta bő hatezer embert csuktak le a kijárási korlátozások megszegése miatt.