Tapssal akadályozták meg az előadást a madridi operaház vendégei, mert úgy érezték, túl közel ültették őket egymáshoz

külföld
2020 szeptember 21., 14:46

Elmaradt vasárnap este a madridi Teatro Real operaházban Verdi Álarcosbáljának előadása, mert a közönség tapssal tüntetett a szervezés ellen. Sokan úgy érezték ugyanis, hogy a rendezők nem tettek eleget a járvány miatt indokolt távolságtartás követelményeinek, és túl közel ültették egymáshoz az embereket.

link Forrás

A társulat kétszer is elkezdte volna a darabot, de mindkétszer a tüntetés miatt le kellett állítani az előadást. Végül fel is adták a dolgot, és elmaradt az opera. A Guardian madridi tudósítójának beszámolója szerint szemtanúk arra panaszkodtak, hogy a szervezők egész sorokat töltöttek meg emberekkel, és nem voltak köztük üres ülőhelyek.

Volt néző, aki arra panaszkodott, hogy főleg az olcsóbb székeknél nem figyeltek a szervezők arra, hogy kellő távolságba ültessék egymástól az embereket, és az előrébb lévő székeknél több volt az üres hely. Az operaház szerint csak a nézők egy kis csoportja tüntetett, és amúgy minden előírást betartottak, csak a jegyek 51,5 százalékát adták el, holott a madridi szabályok szerint 75 százalékát is értékesíthették volna a helyeknek.

A szervezők igyekeztek csillapítani a kedélyeket, felajánlották az embereknek, hogy átülhetnek máshova, illetve aki kéri, annak a jegyárat is visszafizetik, de nem jártak sikerrel, voltak, akik ezután is tapssal állították meg az előadást.

A spanyol fővárosban és a környező régióban elég súlyos a járványhelyzet, a napokban 850 ezer ember részére vezettek be korlátozásokat, de ennek ellenére a jelek szerint az operaház még fogadja a vendégeket.