24 év után megkerült egy elveszett kereru

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Képünk illusztráció, nem Pidge-t, hanem egy másik kererút ábrázólFotó: Philip Poole / Wikimedia Commons CC BY 2.0

24 évvel eltűnése után váratlanul újra felbukkant az új-zélandi Rotorua nemzeti parkban egy Pidge nevű óriás gyümölcsgalamb, vagyis kereru. Az önmagában is csodás eseményt még csodásabbá teszi, hogy a kereruk jellemzően csak 15-25 évig élnek, vagyis a most megkerült Pidge faja egyik legidősebb példánya lehet 29 évével.

Emma Bean, a Rotorua kiwikeltetőjének vezetője szerint Pidge-re, akinek 1996-ban veszett nyoma, még augusztusban bukkantak rá legyengült állapotban, ezért a hírt mostanáig titokban is tartották. Azóta szőlő és banándiétával feltáplálták, amitől fel is erősödött. "Már látszik, hogy szívesen repülne, úgyhogy a héten kiköltöztetjük a röptetőbe" - nyilatkozta Bean, aki azt is elmondta, hogy a kereruk jellemzően párban élnek, ezért figyelni fogják, hogy Pidge merre indulna, hátha előkerül a partnere is. (Via MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót