Templomként működik tovább egy lengyel konditerem a járványügyi korlátozás elleni ironikus tiltakozásból

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A rendelkezések ellen tüntető fitneszesek Varsóban a hétvégén.Fotó: Maciej Luczniewski/NurPhoto via AFP

A Facebookon jelentette be az Atlantic nevű krakkói konditerem-fitneszklub, hogy a lengyelországi járványügyi szigorítások miatt komoly változtatásokat vezetnek be hétfőtől:

  • A konditerem rész innentől Atlantic Store néven edzőgépbolttá alakul át, ahol az érdeklődők nyugodtan ki is próbálhatják a kiszemelt termékeket. 
  • A különböző csoportos tornák helyett pedig vallási összejöveteleket tartanak, az Egészséges Test Egyházának szervezésében. A szertartásokat Megvilágosodott Olek és társai tartják.

A komplexumban vannak squashpályák is. Mivel a versenyeket nem tiltották be, ha nézőket nem engednek be, a szabadidős squasholást viszont igen, a kuncsaftok innentől egy verseny indulói lesznek. 

Ez persze csak frusztrált viccelődés, a lengyel konditeremtulajdonosok ugyanis rettentően kiakadtak azon, hogy miközben a pénteken bejelentett, friss korlátozások értelmében bezárják a gyúrótermeket, egyes városokban távoktatást rendelnek el, megtiltják az esküvők rendezését és az éttermeknek korábban be kell zárniuk, a templomok nyitva maradhatnak. Varsóban szombaton több száz fős tüntetést tartottak az elégedetlen bodybuliderek és fitneszrajongók.

(via msn.com)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!