Templomként működik tovább egy lengyel konditerem a járványügyi korlátozás elleni ironikus tiltakozásból

A rendelkezések ellen tüntető fitneszesek Varsóban a hétvégén.Fotó: Maciej Luczniewski/NurPhoto via AFP

A Facebookon jelentette be az Atlantic nevű krakkói konditerem-fitneszklub, hogy a lengyelországi járványügyi szigorítások miatt komoly változtatásokat vezetnek be hétfőtől:

  • A konditerem rész innentől Atlantic Store néven edzőgépbolttá alakul át, ahol az érdeklődők nyugodtan ki is próbálhatják a kiszemelt termékeket. 
  • A különböző csoportos tornák helyett pedig vallási összejöveteleket tartanak, az Egészséges Test Egyházának szervezésében. A szertartásokat Megvilágosodott Olek és társai tartják.

A komplexumban vannak squashpályák is. Mivel a versenyeket nem tiltották be, ha nézőket nem engednek be, a szabadidős squasholást viszont igen, a kuncsaftok innentől egy verseny indulói lesznek. 

Ez persze csak frusztrált viccelődés, a lengyel konditeremtulajdonosok ugyanis rettentően kiakadtak azon, hogy miközben a pénteken bejelentett, friss korlátozások értelmében bezárják a gyúrótermeket, egyes városokban távoktatást rendelnek el, megtiltják az esküvők rendezését és az éttermeknek korábban be kell zárniuk, a templomok nyitva maradhatnak. Varsóban szombaton több száz fős tüntetést tartottak az elégedetlen bodybuliderek és fitneszrajongók.

(via msn.com)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.