Megszűnik a Népszínház utca horrorátkelője

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Eddig a KRESZ előtti vad időket idézte, ahogy a Népszínház és a Kiss József utca torkolatában a gyalogosoknak bármiféle jelzés nélkül kellett a kiforduló autók és buszok között szlalomozniuk, hogy egyben átjussanak a jó 30 méteres szakaszon. Tényleg ez a főváros egyik legrosszabb átkelője. 

 A VIII. kerületi önkormányzat most bejelentette, hogy az utca vége most merőlegessé válik, így a mellékutcákból könnyebb lesz érzékelni a Népszínház utcán közeledő járműveket, és a gyalogosok is könnyebben kelhetnek át az úttesten. A felszabaduló területek pedig közösségi teret hoznak létre .

Az éles szögben becsatlakozó mellékutcák széles torkolata nem csak a gyalogosok átkelését teszi nehézkessé, de a csomópont így az autósok számára is nehezebben belátható, ami növeli a balesetek kockázatát. A nagy aszfaltfelületeken ráadásul rengeteg helyet pazaroltunk el, amit fel lehet használni hasznosabban is, hogy a Népszínház utcán megjelenjen az élet” - írják. 

Fotó: jozsefvaros.hu

A tervek szerint a felszabaduló területeken új közösségi terek jöhetnek létre, az ide  kerülő növények miatt az utca is zöldebb lesz. Az önkormányzat tervei között szerepel az egész utca felújítása és újragondolása, a mostani átalakítások csak az első lépést jelentik a befogadóbb és zöldebb Népszínház utcáról való gondolkodásban. Hasonló átalakításra készülnek a  Vay Ádám utca - Alföldi utca csomópontjánál is. Az átalakítás a Budapest Közúttal együttműködésben valósul meg.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!