Újabb 47 ember halt meg koronavírusban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A központi járványoldal közlése szerint péntekre 2066 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  54 278 főre nőtt az itthon beazonosított fertőzöttek száma. 

Meghalt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1352 főre emelkedett. Ez az eddigi második legmagasabb áldozatszám, szerdán 48-an haltak meg. 

Az áldozatok között van egy 33 éves férfi, akinél epilepsziát és mentális betegséget tüntetett fel egyéb betegségként az operatív törzs, és egy 44 éves férfi is, nála légzési és keringési elégtelenség szerepel még a krónikus betegségek között. 

Egy nap alatt 77-tel, 2209-re emelkedett a kórházban lévők száma.

Eddig hivatalosan összesen 15 655-en gyógyultak meg, ez a regisztrált koronavírusosok 29 százaléka. Az aktív fertőzöttek száma 37 272 fő. 

13628 tesztet elvégzését jelentették. A szerdai adatnál több, a csütörtökinél kevesebb. 

De így is találtak 2066 új fertőzöttet, ami új rekord (a csütörtöki volt az előző, 2032 új fertőzöttel). 

Vagyis ha tesztelnek, akkor nagy számban találnak fertőzötteket. Az összes vizsgálaton belül a pozitívak aránya 15,16 százalék volt. Ez nagyon magas szám, a WHO szerint akkor van kontroll alatt a vírus, ha annyi tesztet végeznek, aminek kevesebb, mint 5 százaléka pozitív. Ezt mi szeptember 11-e óta képtelenek vagyunk tartani. Ezért torzítanak a napi adatok arról, mennyire súlyos valójában a járványhelyzet.  

Az aktív fertőzöttek 29 százaléka, az eddig elhunytak 38 százaléka, az eddig meggyógyultak 30 százaléka budapesti az operatív törzs összesített adatai alapján.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!