Kovács Zoltán és a 444 közös leleplezése nyomán együtt bukhat Donáth Anna, Gyurcsány és Orbán, de kérdésessé válhat a kormánykoalíció jövője is

publicisztika
2020 október 26., 08:33

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár négy nappal ezelőtt olyan leleplezéssel állt elő a Twitteren, amiről azonnal érezni lehetett, hogy ha bebizonyosodik, teljesen új megvilágításba fogja helyezni a magyar politikai életet és az ellenzék választási esélyeit:

"Senkit se tévesszen meg ennek a jogállamiságól szóló vitának a természete. A Donáth Anna-féle jogállamiság-harcosok politikai szereplők, politikai célokkal."

- írta a magyar kormány nemzetközi szócsöve. Tényleg. Szó szerint így, csak angolul, íme:

link Forrás

Donáth Anna politikus lenne?! Az egyik, árvizekről, kegyetlen gyilkosságokról évtizedek óta rezzenéstelen arccal tudósító kollégám szemében könnyeket is láttam, amikor szembesült a leleplezés igazi súlyával.

Most, négy nappal később a 444 tényfeltáró osztálya ennél is keményebb tényállítást kénytelen tenni:

Kovács Zoltán sajnos jócskán alulfogalmazta a magyar és az európai demokráciára leselkedő veszély mértékét. Jó néhány nyilvános és titkos dokumentum áttanulmányozása, illetve az ügy több tucat szereplőjének meginterjúvolása alapján ugyanis arra jutottunk, hogy

a Donáth-félék nemcsak a Momentum, hanem a teljes magyar ellenzék soraiba is befurakodtak. Sőt! Megerősített bizonyítékaink vannak arról, hogy az újkori magyar demokrácia történetében példátlan módon a magyar parlament független képviselői, sőt a keresztény-konzervatív kormánypártok egyes tagjai, választott tisztségviselői, illetve ami a legvadabb korábbi spekulációkat is meghaladja, a kereszténydemokrata magyar kormány tagjai között is akadnak politikai szereplők. Akik mindennek tetejébe - néha cinikus leplezetlenséggel - politikai célokat követnek.

Az érintettek pontos listáját nemsokára közöljük.

Az már nem a tényfeltáró osztagunk feladata, hogy megtaláljuk a kiutat ebből a példátlan szituációból, ami egyesek szerint nemcsak a magyar politikai életre, de egész ezeréves államiságunkra végveszélyt jelent.

Egyelőre egyet mondhatunk: ezt még mi, szélsőliberálisok se hittük volna. Ami eltört, csak együtt ragaszthatjuk össze, addig is az Isten irgalmazzon szegény Magyarországnak.