Játsszuk azt, hogy meghaltunk! című kiállításának megnyitója előtt egy nappal halt meg Bodóczky István

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hetvenhét éves korában elhunyt Bodóczky István képzőművész, egyetemi tanár, aki alkotói munkája mellett művészgenerációk kinevelésében volt meghatározó - közölte az Artportal. Bodóczky október 26-án halt meg Budapesten, egy nappal az Artus Stúdióban rendezett Játsszuk azt, hogy meghaltunk! című kiállításának megnyitója előtt.

Bodóczky István 1943-ban született Szolnokon. 1970-ben elvégezte a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakát, ahol Barcsay Jenő és Fónyi Géza is tanította. Alkotói munkája mellett pedagógiával is foglalkozott, művészeti nevelésről írt könyveket, 1974-től pedig a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola művésztanára volt. 1993-tól a Magyar Iparművészeti Főiskola Tanárképző Tanszékén, később a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanított, a Magyar Képzőművészeti Egyetem doktori iskolájának témavezetője is volt. A világ több országában állított ki, tanított és tartott workshopokat. „Az évek során egyre inkább tudatosult bennem, hogy a tanítás is szerves része művészeti tevékenységemnek” – írja utolsó kiállításához fűzött rövid önéletrajzában. Az Artportal hosszabb is megemlékezik munkásságáról.

(Címlapi kép forrása: artworkerstoday.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!