Rekordszámú új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban

koronavírus
2020 november 05., 05:00

Miközben mindenki a rendkívül szorosra sikerült elnökválasztásra figyel, szerdán rekord számú, 100 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az országban - írja a BBC.

Ez persze, ahogy a magyarországi számokkal kapcsolatban is rendre hangsúlyozzuk, nem a legjobb adat a járványhelyzet súlyosságának felmérésére, hisz attól is függ, mennyi tesztet végeznek az adott országban.

De a kórházi ápolásra szoruló betegek száma is meredeken emelkedik az USA-ban, jelenleg több, mint 50 ezer embert kezelnek COVID-19 betegséggel országszerte, 64 százalékkal többet, mint október elején.

Szerdára újabb 1100 ember vesztette életét a járvány miatt, és bár a halálesetek napi száma még mindig alatta marad az első hullámban tapasztaltaknak, ezen a fronton is folyamatosan romlik a helyzet.

„Nagyon sok veszteség fog még érni minket” - kommentálta a szerdai számokat Anthony Fauci, az USA vezető járványügyi szakértője. Hozzátéve, a hidegre forduló idő csak ront a helyzeten, mivel az emberek egyre kevesebb időt töltenek a szabad levegőn.