Koronavírus-számok Magyarországon Trendek
Elhunytak + 91 Σ 3 891
Fertőzöttek + 3 334 Σ 177 952
Gyógyultak + 424 Σ 43 339
Tesztek + 15 311 Σ 1 518 158

A járvány mai áldozatai között négyen is 50 év alattiak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Rekordszámú, 107 áldozat jelentett ma a járványügyi adatokban az operatív törzs. Bár szokás szerint most is azt közölte a kormányzati honlap, hogy „többségében idős, krónikus beteg” hunyt el, és az újabb áldozatok átlagéletkora valóban majdnem 76 év, de négyen is 50 év alattiak voltak. 

A koronavirus.gov.hu listáján megtalálható egy 

  • egy 36 éves nő (mentális retardáció, epilepszia van feltüntetve alapbetegségként)
  • egy 42 éves férfi (nem inzulin dependens cukorbetegség, kóros elhízás)
  • egy 43 éves nő (cukorbetegség, autoimmun betegség)
  • és egy 46 éves férfi, akinek semmilyen más alapbetegsége nem volt a koronavírusfertőzés mellett.

További 5 olyan áldozat van a 46 éves férfin kívül, akinek nem volt egyéb alapbetegsége. Ők idősebbek, de a fertőzés előtt egészségesek voltak: 

  • 63 éves férfi
  • 67 éves férfi
  • 71 éves nő
  • 74 érves férfi

További két olyan áldozat van, akiknek a neve mellett nem szerepel más krónikus betegség, de az sem, hogy nem volt ilyen. Azt írják a honlapon, hogy az adat feltöltés alatt. Ez általában így is szokott maradni. 

A járvány halálos áldozatainak a száma gyorsuló ütemben nő. Kevesebb mint három hét (19 nap) alatt duplázódott meg, hivatalosan összesen az elhunytak száma 2357. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó