Koronavírus-számok Magyarországon 11.28.
Elhunytak + 152 Σ 4 516
Kórházban - 55 Σ 7 536
Fertőzöttek + 6 268 Σ 204 708
Tesztek + 21 562 Σ 1 622 765

13 bölcsődei és óvodai dolgozó tesztje lett pozitív a II. kerületben

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Budapest II. kerületében eddig az elmúlt napokban 178 óvodai és bölcsődei dolgozót tesztelt, közülük 13 emberről derült ki, hogy elkapták a koronavírust - erről ír a Facebook oldalán Őrsi Gergely polgármester. Az Oktatási Hivatal emiatt több csoportban rendkívüli szünetet rendelt el a kerületben. A polgármester azt írja, a bölcsődei, óvodai és a szociális ágazatban dolgozóink tesztelését folytatják. 

Őrsi azt is írja, hogy a II. kerület önkormányzata a jelenlegi helyzetben is igyekszik valamennyi dolgozóját megőrizni, nem bocsátanak el senkit a járvány miatt. A polgármester azt is bejelentette, hogy 

dolgoznak a kis- és közepes vállalkozóknak, illetve a szociálisan rászorulóknak nagyobb segítséget nyújtó intézkedéscsomagokon.A parkolóőrök folyamatosan dolgoznak, segítik a városrendészek munkáját, jelzik, ha a gyalogosokat és a közlekedőket egyaránt veszélyeztető szabálytalanul parkoló autókat látnak. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!