Már szombaton szabadon engedhetik a Rockefeller Centernél felállított karácsonyfából kipottyant aprócska baglyot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

2020-hoz méltó, szerencsétlen karácsonyfát sikerült szerdán felállítani Manhattan közepén, a Rockefeller Center korcsolyapályájánál. A korántsem tökéletes fa egy találó jellemzés szerint úgy néz ki, mintha magának próbálta volna levágni a haját. És ez nem vicc:

De ahogy 2020 végére elkezdtek szivárogni a jó hírek, úgy ebben a történetben is volt egy bájos csavar. A rondácska fenyőfából ugyanis kipottyant egy aprócska - valójában felnőtt, csak fajtájából adódóan kicsi - bagoly.

Kissé ki volt száradva, meg éhes is volt, de amúgy sértetlenül megúszta a kalandot. Azóta kapott elég egeret, ezért a tervek szerint akár már szombaton visszaereszthetik a természetbe. "Csak biztosak akarunk lenni benne, hogy jóllakott, mielőtt elengedjük" - nyilatkozta az állatot gondozásba vevő Ravensbeard Wildlife Center igazgatója, Ellen Kalish a Daily Freemannek. "Kicsit soványka volt, amikor beérkezett. Valószínűleg már napok óta nem evett. Szóval most azon dolgozunk, hogy súlyánál legyen, és egészséges is, amikor elengedjük. (Via AP)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!