Mintha Trump rájött volna, hogy az Egyesült Államokban is elszabadult a járvány

Ha Donald Trump a választási vereségét egyelőre nem is látta be, de a jelek szerint azt lassan kezdi felismerni, hogy a koronavírus-járvány elszabadult az országban. Legalábbis a Twitteren már ezt a kifejezést használta, pedig a kampányban még csak fordulópontról beszélt.

Miután az Egyesült Államokban a fertőzöttek száma elérte a 12 088 409-et,  valamint 255 830-an haltak meg, az elnök azt írta a Twitteren, hogy a „fake news média” nem beszél arról a tényről, hogy a COVID az egész világon elszabadult, nem pedig csak az Egyesült Államokban. Trump abban bízik, hogy ha meglesz a vakcina, mindenki gyorsan meggyógyul. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.