Mintha Trump rájött volna, hogy az Egyesült Államokban is elszabadult a járvány

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ha Donald Trump a választási vereségét egyelőre nem is látta be, de a jelek szerint azt lassan kezdi felismerni, hogy a koronavírus-járvány elszabadult az országban. Legalábbis a Twitteren már ezt a kifejezést használta, pedig a kampányban még csak fordulópontról beszélt.

Miután az Egyesült Államokban a fertőzöttek száma elérte a 12 088 409-et,  valamint 255 830-an haltak meg, az elnök azt írta a Twitteren, hogy a „fake news média” nem beszél arról a tényről, hogy a COVID az egész világon elszabadult, nem pedig csak az Egyesült Államokban. Trump abban bízik, hogy ha meglesz a vakcina, mindenki gyorsan meggyógyul. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!