Egy New York-i swingerklubban csúnyán megszegték a koronavírus miatti korlátozásokat

Pokoli szóviccel adott hírt a Guardian arról, hogy New Yorkban bezártak egy swingerklubot: „nincs többé Szex és New York.” 

És most hogy mindenki lekaparta az arcát, jöhet is a lényeg, vagyis hogy Queensben a járványügyi korlátozások ellenére is többen döntöttek úgy, hogy jó ötlet elmenni egy olyan helyre, ahol vadidegen emberek tömegeivel lehet szexelni. A Caligula után elnevezett klubot a rendőrök vasárnap hajnalban záratták be azonnal, miután nyolcvan embert találtak a helyen, és kiderült, hogy úgy árultak alkoholt, hogy arra nem volt engedély. A városban a jelenleg érvényes korlátozások szerint zárt helyen nem tartózkodhatnak egyszerre 25-nél többen. A klubnak most 15 ezer dollárnyi, közel négy és fél millió forintnyi bírságot kell fizetnie.

A járvány tavaszi, első hulláma során New York durva gócpontnak számított a világban, ősszel azonban a város az Egyesült Államok többi részéhez képest szinte kifejezetten biztonságosnak tűnt, emiatt bizonyos feltételek betartása mellett meg is nyitottak szórakozóhelyeket, éttermeket és múzeumokat. Emiatt viszont ismét több fertőzést regisztráltak, így bezárták az iskolákat, és most további újabb szigorítások várhatóak.

(Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.