„Ennek itt és most vége kell, hogy legyen” - elege lett a kollégáit érő folyamatos fenyegetésekből a georgiai választási felügyelőnek

külföld
2020 december 02., 06:10

Egyszerre volt dühös és kétségbeesett a rövid felszólalás, amit a republikánus Gabriel Sterling, az amerikai Georgia állam vezető választási biztosa mondott a sajtó előtt kedden. Miközben az államban Trump kampánystábjának követelésére már másodszorra számolják újra az eddig Joe Biden győzelmét hozó elnökválasztási szavazatokat, Sterling szerint a kollégái megállás nélkül kapják a halálos fenyegetéseket tartalmazó névtelen üzeneteket feltehetően Trump-fanatikusoktól, akik az elnök buzdítására nem fogadják el a választási eredményeket.

„Ennek itt és most vége kell, hogy legyen”

- mondta el többször sajtótájékoztatóján, miközben példákat is sorolt a környezetéből: egy huszonéves technikus egy kötélből készült hurkot kapott zaklatóitól, akik hazaárulással vádolták, míg a georgiai államtitkár felesége telefonjára rendszeresen „szexualizált fenyegető üzenetek” érkeznek. Sterling maga rendőri felügyeletet kapott otthona elé az őt érő fenyegetések miatt.

link Forrás

„Trump elnök úr, és szenátor urak, önök még nem ítélték el ezeket a cselekedeteket és ezt a nyelvezetet, kérjük, lépjnek fel ellenük, most. Ha már kormányzásra készülnek, mutassanak valamit a vezetői képességeikből”

- mondta. Sterling szerint, ha a Trump-stáb nem csillapítja le valahogy a kedélyeket, csupán idő kérdése, hogy tettlegességig fajuljon a választásokat lebonyolító hivatalnokok elleni folyamatos hergelés.

Donald Trump Twitteren reagált Sterling kifakadására: megosztotta az erről készült videót azzal a szöveggel, hogy Brian Kemp georgiai kormányzó és csapata azért félnek, mert tudják, hogy a Trump-stáb egy elcsalt választás nyomait találja majd az államban. (via BBC)

link Forrás